O grupare criminală a prejudiciat bugetul R. Moldova cu 30 milioane de lei. Cinci persoane, reţinute pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

O grupare criminală a prejudiciat bugetul R. Moldova cu 30 milioane de lei. Cinci persoane, reţinute pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Oamenii legii au efectuat percheziţii şi reţineri miercuri, 11 septembrie, pe faptul evaziunii fiscale şi spălării banilor, comise de un grup criminal organizat, care acţiona în Chişinău, Ungheni şi în alte localităţi din Moldova. În prezent, 5 persoane au fost reţinute, care au avut sau au funcţii de conducere în întreprinderea implicată în schema criminală.

În urma activităţii grupului, în decursul a doi ani, probele acumulate indică un prejudiciu de peste 30.000.000 lei pentru bugetul de stat. Schema infracţională criminală a constat în activitate de vânzare a mobilei şi a produselor din carne, care nu erau reflectate în contabilitate, contra mijloacelor băneşti în numerar, pentru comiterea evaziunii fiscale. Mai mult, salariile angajaţilor erau achitate în plic.

Au fost efectuate 11 percheziţii şi au ridicat documente de evidenţă contabilă dublă, bani nereflectaţi în contabilitate, suporturi electronice şi alte obiecte necesare pentru soluţionarea obiectivă a cauzei penale.

În baza investigaţiilor efectuate, forţele de ordine au dat în vileag faptul că din banii proveniţi din evaziune fiscală, membrii grupului şi-au luat în proprietate patru imobile şi 10 automobile, inclusiv de lux.  

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: