O femeie din Chişinău, reţinută pentru trafic de influenţă. Ar fi cerut 13.000 de euro pentru muşamalizarea unui dosar civil

O femeie din Chişinău, reţinută pentru trafic de influenţă. Ar fi cerut 13.000 de euro pentru muşamalizarea unui dosar civil

FOTO IPN

O femeie din Chişinău a fost reţinută miercuri, 10 octombrie, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă. Bănuita ar fi pretins de la un bărbat, timp de doi ani, 12.000 de euro şi 22.000 de lei sub pretextul că ar avea influenţă asupra unor judecători din cadrul judecătoriei Botanica şi că îi poate determina să adopte o decizie  favorabilă într-un dosar civil.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit denunţătorului, femeia i-ar fi promis că poate să-i soluţioneze problema legată de confirmarea dreptului de proprietate asupra unui apartament din Chişinău. 

Timp de doi ani însă, problema a rămas nesoluţionată, iar femeia ar fi primit de la denunţător 12.000 de euro pentru pretinsa mituire a judecătorilor. În realitate, bănuita şi-ar fi însuşit banii, estorcând, în continuare, alte 22.000 de lei (circa 1.000 euro).

Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru trafic de influenţă, iar dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă până la 7 ani de închisoare.

Ofiţerii CNA şi procurorii au percheziţionat biroul de serviciu al bănuitei de unde au ridicat mai multe probe relevante pentru cauză, inclusiv procuri, titluri executorii şi ştampile cu semne evidente de falsificare.

 În prezent, bănuita se află în izolatorul CNA, fiind reţinută pentru 72 de ore.

 

citeste totul despre: