O familie din Chişinău l-a denunţat pe un bărbat la CNA, după ce i-ar fi plătit acestuia 15.000 de euro mită ca să rezolve cumpărarea unui teren

O familie din Chişinău l-a denunţat pe un bărbat la CNA, după ce i-ar fi plătit acestuia 15.000 de euro mită ca să rezolve cumpărarea unui teren

Un proiectant din Capitală a fost reţinut în după-amiaza zilei de marţi, 10 iulie, de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie şi procurori, fiind bănuit de trafic de influenţă. Temei pentru pornirea urmăririi penale a servit denunţul a doi soţi din Chişinău care s-au plâns la CNA pe acţiunile pretins ilegale ale proiectantului, spunând că acesta le-ar fi cerut 15.000 de euro mită pentru a aranja cumpărarea unui teren, dar nu s-a ţinut de cuvânt.

Ştiri pe aceeaşi temă

În plângerea lor, soţii susţin că intenţionau să construiască o casă-hotel în Capitală pe un teren, deţinut cu drept de proprietate, dar că mai aveau nevoie şi de un lot adiacent. Pentru a grăbi perfectarea actelor necesare şi cumpărarea acestuia, proiectantul le-ar fi cerut suma menţionată.

Potrivit înţelegerii, proiectantul urma să influenţeze mai mulţi funcţionari din cadrul Primăriei municipiului Chişinău, dar şi angajaţi ai în Agenţiei servicii publice, în vederea adoptării unei deciziei în favoarea celor doi soţi, astfel încât aceştia să devină proprietarii părţii de teren cât mai curând. 

Soţii au declarat că au transmis 15.000 de euro chiar în biroul de serviciu al proiectantului.

Ofiţerii anticorupţie şi procurorii au operat percheziţii la biroul şi domiciliul bărbatului, de unde au ridicate probe relevante pentru cauză, inclusiv acte, înscrisuri de ciornă şi 4.300 de euro, provenienţa cărora urmează a fi stabilită. 

Urmare măsurilor speciale de investigaţie şi acţiunilor de urmărire penală, bărbatul a fost reţinut pentru 72 de ore şi se deţine în Izolatorul de urmărire penală al CNA. 

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă de până la 6 ani de închisoare sau amendă de până la 200.000 de lei.
citeste totul despre: