O creatoare de modă originară din Moldova, faimoasă în România. Vezi creațiile după care aleargă miresele

O creatoare de modă originară din Moldova, faimoasă în România. Vezi creațiile după care aleargă miresele

Natalia Vasiliev, aplaudată de modelele sale

Numele Nataliei Vasiliev este prea puțin cunoscut în Republica Moldova, în timp ce peste Prut aproape fiecare mireasă visează să îmbrace în ziua cea mare o rochie semnată de creatoarea cu origini basarabene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adevărul: Când s-a născut pasiunea ta pentru design vestimentar?
Natalia Vasiliev: De când mă ţin minte voiam să fac design vestimentar. Visele au început să prindă contur când am mers să studiez Moda, iniţial la Colegiul de Arte Plastice din Chişinău, iar apoi la Academia de Arte.

Rochia de mireasă ocupă un loc aparte în cariera ta de designer..
Tendinţa pentru rochii de mirese vine din dragostea mea pentru protagoniştii filmelor istorice cu fastul, feminitatea şi bogăţia expresivă a personajelor feminine. Pentru mine, rochia de mireasă înseamnă o înclinaţie pentru creaţii individuale.


De ce ai ales să te stabileşti în România?
Am venit în România după o experienţă complexă de doi ani în Chişinău. M-am mutat definitiv în 2004. De la Autogara Filaret şi până azi nu a trecut decât o clipă. Aici m-am regăsit. Un an mai târziu, mi-am deschis propriul magazin-atelier în Craiova şi un pre-show room în Bucureşti, iar în 2008 am început să cochetez cu colecţiile de podium. Debutul meu oficial a avut loc anul trecut, la tradiţionala Gală Avanpremiere de la Bucureşti.

Ce înseamnă moda pentru tine?
Este prima dragoste, prima apropiere de frumos şi de feminitate. E o continuă provocare, totodată. Ceea ce înseamnă căutare de noi personaje, forme, descoperiri plastice şi noi mijloace de exprimare. Dacă eşti designer, trebuie să fii în continuu racordat la viitor, la evoluţiile estetice şi culturale ale fiecărui moment.

La ultima ediţie a Galei Avanpremiere, ai luat primul loc pentru o colecţie de rochiile diafane. Cât de important este acest titlu pentru tine?
Acest festival a însemnat pentru mine apogeul intrării mele în lumea modei din România. E un eveniment esenţial de modă multi-brand de aici. Am fost nespus de mândră că prima mea colecţie a fost atât de apreciată. Asta mi-a dat suport şi încredere în mine. România are designeri talentaţi şi primirea mea în rândurile lor a făcut ca această ţară să-mi devină şi mai aproape de suflet.


Cum este femeia care îmbracă hainele Nataliei Vasiliev?
Femeia care îmi apreciază creaţiile este simplă, directă, clară în opţiunile plastice, modernă într-o formă sinceră şi discretă. În acelaşi timp, are un bun gust nativ pe care-l cultivă constant, iubeşte calitatea şi acordă atenţie detaliilor pe care le înglobez eu în fiecare produs.

Tu cum te îmbraci?
Sunt un designer mereu aflat în mişcare, deci nu prea mai am timp de evenimente mondene. Mă menţin în zona smart-casual.

Ce au în comun creaţiile tale din acest sezon?
Un melanj aristocratic între Moscova şi Paris, transpus în veşminte cu ajutorul catifelei preţioase, a mătăsii şi a brocartului în nuanţe de burgundiu-cafeniu.

Pe cine dintre creatorii de modă renumiţi îi preferi?
Primul designer de care am fost îndrăgostită, stilistic, este Valentino. Îmi place şi Givenchy, pentru detaliile desăvârşite, Lanvin - pentru forme şi croieli inedite şi Marc Jacobs pentru personajele pe care le creează de fiecare dată.


Există o diferenţă de port între femeile din Republica Moldova şi cele din România sau din Europa, în general?
Din nefericire, cred că există. Moldova are femei superbe, iubitoare de frumos şi de stil. Resursele sunt însă limitate, iar asta se simte.

Mai vii pe la Chişinău?
Cu Chişinăul menţin o relaţie sufletească aparte, bineînţeles. Aici am avut primele experienţe la început de drum în lumea modei. Din păcate, timpul strict limitat pe care îl am nu-mi permite să vin în Moldova mai des decât o dată la câteva luni.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările