Noul buget al Primăriei a crescut cu 544,1 milioane de lei față de anul trecut

Noul buget al Primăriei a crescut cu 544,1 milioane de lei față de anul trecut

Primarul Dorin Chirtoacă (dreapta), secondat de cei doi adjuncţi Nistor Grozavu şi Vlad Coteţ

Consiliul municipal a votat ieri bugetul edilitar pentru anul în curs, cu 28% mai mare față de cel aprobat în 2011. Din totalul estimat, 1,3 miliarde de lei provin din impozitul pe venit din salarii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consilierii municipali din Capitală au aprobat bugetul orașului pentru anul în curs. Potrivit Veronicăi Herța, directorul biroului de Finanțe din cadrul Primăriei, veniturile planificate sunt de 2,4 miliarde de lei, în timp ce cheltuielile preconizate sunt de 2,8 miliarde de lei, relevă Info-Prim Neo. Diferența de 451 de milioane de lei este acoperită din privatizarea proprietăților publice și din surse externe.

Anul acesta bugetul Primăriei este cu 28% mai mare comparativ cu 2011, 52,5 procente din suma totală fiind cheltuieli sociale.

Totodată, 1,3 miliarde de lei provin din impozitul pe venit din salarii. Această sumă este cea mai mare sursă de venit bugetar la nivel edilitar, în acest moment.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările