Nouă poliţişti din R. Moldova, infectaţi cu COVID-19

Nouă poliţişti din R. Moldova, infectaţi cu COVID-19

Ministerul de Interne al Republicii Moldova anunţă că zilnic peste 9 mii de angajaţi sunt implicaţi în prevenirea răspândirii virusului. Până la ora actuală au fost înregistrate nouă persoane din cadrul subdiviziunilor MAI care au fost infectate cu COVID-19. Alţi 154 de poliţişti se află în autoizolare.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Mai supuşi riscului au fost colegii de la Poliţia de Frontieră şi Inspectoratul General pentru Situaţiii De Urgenţă. La moment de întreprind pregătiri la spitalul MAI pentru ca aceşti angajaţi să fie transferaţi în instituţia medicală a MAI. Pe de o parte, o să uşurăm şi activitatea medicilor, pe de altă parte o să-i tratăm mai repede ca aceştia să se întoarcă în rândurile noastre, ca împreună că combatem fenomenul infracţional, dar şi acest virus”, a declarat ministrul de Interne, Pavel Voicu, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a precizat că angajaţii Poliţiei sunt dotaţi cu toate cele necesare pentru a se proteja de infectarea cu COVID-19.

Amintim că, anterior, Mihai Stratulat declara că se face prea multă panică în jurul coronavirusului şi că acesta nu este mai contagios decât rujeola.

Amintim că bilanţul total în Republica Moldova a persoanelor contaminate cu coronavirus este de 353. În 72 de cazuri este vorba de importul de coronavirus, iar în 281 - transmitere locală.

De menţionat că, până la ora actuală, trei pacienţi au decedat, iar 22 au fost vindecaţi.

În total, în Republica Moldova au fost înregistrate patru decese cauzate de COVID-19. Într-un caz, o persoană a murit la un spital din regiunea transnistreană, pe 29 martie.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: