Nouă poliţişti de patrulare din Republica Moldova, cercetaţi penal pentru luare de mită

Nouă poliţişti de patrulare din Republica Moldova, cercetaţi penal pentru luare de mită

FOTO simbol sursa IPN

Nouă angajaţi din cadrul Inspectoratului Naţional de Patrulare (INP) al IGP sunt cercetaţi penal pentru luare de mită. Aceştia ar fi extorcat şi primit de la conducătorii auto bani pentru a nu întocmi procese-verbale privind încălcarea Regulamentului circulaţiei rutiere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Operaţiunea de documentare a ilegalităţilor a durat circa şase luni, în rezultatul căreia au fost iniţiate mai multe cauze penale pentru corupere pasivă.

La moment, Procuratura Anticorupţie a finalizat şi a expediat în instanţa de judecată patru cauze penale, iar în privinţa celorlalţi bănuiţi urmărirea penală continuă.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, poliţiştii riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

În continuare se efectuează acţiuni de urmărire penală, în scopul stabilirii implicării şi a altor persoane cu tangenţă la caz.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: