Noua componenţă a Guvernului va fi prezentată până pe 31 iulie

Noua componenţă a Guvernului va fi prezentată până pe 31 iulie

FOTO gov.md

Noua componenţă a Guvernului, după reformă, urmează să fie prezentată de către premierul Pavel Filip în Parlament până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare, care se încheie pe 31 iulie, transmite IPN.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că, acum două zile, a semnat noua Lege cu privire la Guvern şi aceasta a fost transmisă Preşedinţiei pentru promulgare. Din moment ce va fi promulgată şi publicată în Monitorul Oficial, premierul urmează să vină în faţa plenului cu noua componenţă a executivului.

Reforma Guvernului a fost votată în lectură finală săptămâna trecută. Conform noii structuri, unica funcţie politică rămâne cea a miniştrilor. Funcţia de viceministru va fi exclusă, iar atribuţiile administrative privind activitatea ministerelor vor fi asigurate de secretarii de stat, care la necesitate vor asigura şi interimatul funcţiei de ministru. 

O altă modificare prevede excluderea enumerării exprese a ministerelor şi acordarea premierului dreptul de a modifica lista acestora printr-o procedură simplificată. Anterior Pavel Filip a anunţat că în noua componenţă se vor regăsi doar nouă ministere, comparativ cu 16 acum.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: