Nou caz de mită pentru obţinerea permisului de conducere. Un bărbat din Orhei, reţinut pentru trafic de influenţă

Nou caz de mită pentru obţinerea permisului de conducere. Un bărbat din Orhei, reţinut pentru trafic de influenţă

FOTO unimedia.info

Un bărbat din raionul Orhei a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie miercuri, 15 mai,  fiind bănuit că, împreună cu o persoană, ar fi pretins şi primit de la un cetăţean 520 de euro sub pretextul că l-ar putea ajuta să obţină mai uşor permisul de conducere.

Potrivit denunţătorului, bărbatul susţinea că ar avea influenţă asupra membrilor Comisiei de examinare din cadrul Secţiei de Înmatriculare a Transportului şi Calificare a Conducătorilor Auto din Soroca şi că-i poate determina să-l favorizeze la probele teoretice şi practice, pentru eliberarea permisului de conducere de categoriile „B” şi „C”.
 
Pe acest caz a fost iniţiată urmărirea penală în temeiul art. 326 Cod penal - traficul de influenţă.
 
În urma acumulării materialului probator, bărbatul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la şase ani de închisoare sau o amendă de până la 10.000 unităţi convenţionale.
 
Precizăm că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea  unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: