Noi reguli de zbor în Germania şi Marea Britanie

Noi reguli de zbor în Germania şi Marea Britanie

Până pe 31 martie, moldovenii care intră în Germania trebuie să prezinte rezultatul negativ al testului COVID-19, efectuat nu mai devreme de 48 de ore înainte de sosirea în ţară, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă persoana călătoreşte cu avionul, trebuie să prezinte testul negativ atât la check-in pentru zbor, cât şi la cererea poliţiei federale sau a autorităţilor competente atunci când trece controlul de frontieră în Germania, precizează compania aeriană Air Moldova, într-un comunicat de presă. 

Din 18 ianuarie, şi pasagerii care se îndreaptă în Marea Britanie trebuie să facă un test COVID-19 PCR în termen de trei zile până la sosire. La check-in pentru un zbor, toţi pasagerii, cu excepţia copiilor sub 11 ani, trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului. Rezultatul trebuie prezentat în original, în engleză, franceză sau spaniolă.

Pasagerii care intră în Germania din ţările dare fac parte din zona roşie trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile la sosire. Înainte de plecare, trebuie să completeze formularul online PLF. Prezenţa formularului completat, precum şi corectitudinea completării acestuia sunt verificate la check-in la aeroport. Pasagerii trebuie să poarte cu ei dovada finalizării PLF pe tot parcursul călătoriei. Celor care nu vor completa formularul online PLF nu li se va permite zborul.

La intrarea în Marea Britanie, rezultatul testului trebuie să conţină numele, prenumele pasagerului, corespunzător documentelor de transport, data naşterii sau vârsta pasagerului, rezultatul şi data testului, numele şi contactele laboratorului în care a fost efectuat testul şi numele testului. Dacă rezultatul testului nu conţine toate informaţiile menţionate sau rezultatul testului PCR lipseşte, pasagerului i se va refuza îmbarcarea. Rezultatul testului poate fi prezentat pe suport de hârtie sau în format electronic.

Comisia Naţională Extraordinară pentru Sănătate Publică din Republica Moldova a decis reluarea din 8 ianuarie a curselor aeriene regulate şi charterelor regulate de pasageri cu Marea Britanie. Acestea au fost suspendate din 23 decembrie 2020, după ce în Marea Britanie a fost semnalată de o nouă tulpină a coronavirusului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările