Nicolae Vicol, şeful suspendat al FISC, este cercetat în mai multe dosare penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Vicol a fost reţinut pe 15 februarie FOTO: Adevărul
Nicolae Vicol a fost reţinut pe 15 februarie FOTO: Adevărul

Urmărirea penală pe cazul şefului suspendat al Inspectoratului Fiscal, Nicolae Vicol, este aproape de finalizare. Învinuirea finală urmează să-i fie înaintată lui Vicol în scurt timp, anunţă Procuratura Generală într-un comunicat de presă.

Materialele ce îl vizează pe Vicol şi prim-ministrul Vlad Filat, ministrul de Interne, Dorin Recean şi deputatul liberal-democrat Valeriu Streleţ au fost disjunse în proceduri separate. Acest va lucru va permite ca urmărirea pe cauza penală de bază să nu fie tergiversată.

Organul de urmărire penală al Centrului Naţional Anticorupţie urmează să decidă pe caz dacă va porni urmărirea penală sau va propune procurorului refuzul în pornirea urmăririi penale, potrivit legislaţiei în vigoare.

Cu referire la cauzele penale ce vizează anumiţi membri ai Guvernului - Negruţa, Gherasim, Focşa şi Usatîi, PG informează că toate anchetele sunt în curs de desfăşurare.Persoanele menţionate au fost citate şi urmează a fi audiate.

Nicolae Vicol a fost reţinut pe 15 februarie, de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie, în urma unor percheziţii efectuate la domiciliul său, la Fisc şi Guvern. Acesta a fost numit în funcţia de şef al Fiscului în luna august a anului trecut.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite