Nicolae Timofti a recunoscut că anul 2015 a fost „amar”. Ce aşteptări optimiste are pentru următoarele 12 luni

Nicolae Timofti a recunoscut că anul 2015 a fost „amar”.
Ce aşteptări optimiste are pentru următoarele 12 luni

Nicolae Timofti a ţinut un discurs în noaptea de Revelion. FOTO Preşedinţia Republicii Moldova

Preşedintele Nicolae Timofti a avut un discurs mai scurt în noaptea dintre ani. Acesta a menţionat că în anul 2015 a ascultat murmurul poporului şi strigătele de revoltă, îndemnând toată clasa politică să facă acest lucru. Tot el a vorbit atât despre continuarea integrării europene, cât şi despre lucrurile care trebuie făcute pentru a avea un guvern cu puteri depline.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nicolae Timofti a vorbit în acest an mai puţin în seara de Revelion. Dar, ca şi în anii precedenţi, preşedintele şi-a arătat dorinţa de continuare a parcursului european, fără a-l denatura prin diferite declaraţii „pompoase”.

Printre obiectivele pentru anul 2016 acesta a menţionat „eradicarea corupţiei, inclusiv a celei politice”, „însănătoşirea climatului public” şi „eliminarea derapajelor şi a lacunelor existente în societate”. În acest context, Timofti a spus că este optimist, iar realizarea obiectivelor este posibilă.

Acesta a mai spus că este nevoie de seriozitate şi responsabilitate pentru investirea unui guvern.

Spre final, Nicolae Timofti a asigurat cetăţenii că eforturilelor nu au fost zadarnice, mulţumindu-le pentru munca realizată în anul care a trecut.

Vedeţi mai jos discursul integral al preşedintelui în noaptea de Revelion:

 

Stimaţi compatrioţi,

În preajma Anului Nou, 2016, doresc să vă fiu alături şi să vă urez ca toate aşteptările să vi se împlinească.

Este în firea lucrurilor să ne legăm speranţele de un An Nou. Mai ales după ce am ajuns la finele unui an intens şi dificil, care a lăsat unora dintre noi un gust amar.

Îmi doresc ca dezamăgirile şi nereuşitele să fi rămas în trecut, noi urmând ca de acum înainte să strângem rândurile, să ne mobilizăm, ca să izbândim în realizarea sarcinilor naţionale şi personale pe care ni le-am propus.

Să continuăm parcursul european, nu să-l denaturăm prin declaraţii pompoase, îndărătul cărora înfloresc afaceri obscure, străine interesului poporului.

Anul 2015 ne-a demonstrat că entuziasmul firesc prin care am trecut odată cu realizările noastre pe plan european trebuie să se transforme în acţiuni concrete, de însănătoşire a climatului public, de eradicare a corupţiei, inclusiv a celei politice, de eliminare a derapajelor şi a lacunelor existente în societate.

Sunt optimist că este în puterile noastre să atingem aceste obiective.

Dumneavoastră mi-aţi insuflat această încredere, prin acţiunile ferme prin care v-aţi cerut drepturile, atunci când elitele politice au dat semne de slăbiciune.

În calitate de preşedinte, am ascultat şi am auzit murmurul poporului, iar apoi şi strigătele de revoltă.

Trebuie ca şi toată clasa politică să aplece urechea la vrerea Dumneavoastră, pentru ca să intrăm în normalitate, să trecem la o democraţie autentică, în care poporul este suveran, iar voinţa sa, sfântă.

Dacă vom trata lucrurile cu seriozitate şi responsabilitate, vom reuşi să avem şi stabilitate, şi un guvern cu puteri depline.

Vă mulţumesc, dragi compatrioţi, că aţi muncit şi aţi sperat în acest an 2015. Vă asigur că eforturile nu vă sunt zadarnice.

Transmit un gând bun şi concetăţenilor noştri aflaţi în străinătate, departe de Patrie, şi tuturor celor cărora le este drag acest pământ.

La mulţi ani!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările