“Naşul” mafiei ruse şi cunoscutul interlopului moldovean Karamalak a fost asasinat la Moscova

“Naşul” mafiei ruse şi cunoscutul interlopului moldovean Karamalak a fost asasinat la Moscova

Aslan Usoyan, zis Bunicul Hassanm era unul din liderii lumii criminale din Rusia FOTO criminalnaya.ru

Unul dintre cei mai temuţi lideri a lumii criminale din spaţiul postsovietic, “naşul” mafiei Aslan Usoyan, cunoscut ca “Bunicul Hassan”, a fost împuşcat mortal, miercuri, în centrul Moscovei.

Asasinul a folosit o puşcă cu lunetă şi a tras de şase ori, de la o fereastră a unei case din apropiere, asupra lui Usoyan, în timp ce acesta ieşea dintr-un restaurant situat în cartierul Arbat din centrul Moscovei. Victima a fost împuşcată în cap, anunţă poliţia rusă.
O femeie, care trecea întămplător prin zonă, a fost de asemenea rănită în zona pieptului şi a fost transportată la spital.  Aslan Usoyan, zis şi “Bunicul Hassan” a reuşit să scape din două tentative de asasinat la adresa sa. În 1998, în oraşul Soci, un individ a tras asupra lui, dar rănile nu i-au pus viaţa în pericol. Un alt incident grav, în care a fost implicat Usoyan, a avut loc în Moscova, în septembrie 2010. Atât el, cât şi unul dintre gărzile sale de corp, au fost atunci răniţi grav într-un schimb de focuri stradal.

De notat că la 20 septembrie 2010, Grigorii Karmalak, unul dintre presupuşii lideri ai lumii criminale din Republica Moldova urma să participe, alături de "Bunicul Hassan"  la Moscova la o întrunire a liderilor lumii interlope din spaţiul postsovietic. Întrunirea nu a avut loc pe motiv că asupra lui Usoyan a avut loc tentativa de asasinat. 

Aslan Usoyan, de naţionalitate kurdă, s-a născut la Tbilisi, în 1937. El este bănuit că ar fi controlat cele mai periculoase grupări mafiote din Rusia  şi din fostele republici sovietice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: