Motivul pentru care o femeie şi-a dezgropat fratele mort dintr-un cimitir din Drochia şi l-a transportat într-o altă localitate

Motivul pentru care o femeie şi-a dezgropat fratele mort dintr-un cimitir din Drochia şi l-a transportat într-o altă localitate

FOTO simbol

Caz şocant la Drochia. O femeie şi-a dezgropat fratele mort de opt luni şi a transportat sicriul cu trupul aflat în stare de putrefacţie în satul Mingir, raionul Hînceşti, localitatea de baştină a defunctului, unde l-a reînhumat, scrie Publika.md.

Femeia le-a povestit rudelor că a făcut acest gest pentru că visat de mai multe ori cum fratele decedat îi reproşează că a fost înmormântat printre străini.

Văduva, care locuieşte în oraşul Drochia, spune că a aflat despre a doua înmormântare a soţului său de la o rudă. Oamenii legii au pornit un dosar penal în acest caz, menţionează Publika.md.

Bărbatul a decedat în luna mai 2019, după ce a fost diagnosticat cu o boală incurabilă. Acesta a fost înmormântat în oraşul Drochia, unde a locuit în ultimii ani de viaţă, alături de soţia şi fiica sa, care este stabilită peste hotare.

Unul dintre prietenii răposatului povesteşte că ceremonia a fost oficiată după toate canoanele bisericeşti.

Înainte de moarte, bărbatul le-ar fi spus rudelor că doreşte să fie înmormântat în localitatea sa de baştină, satul Mingir din raionul Hânceşti. Însă ultima sa dorinţa nu a fost îndeplinită.

Soţia răposatului a spus că la scurt timp după înmormântare a fost sunată de mai multe ori de cumnata sa, care i-a povestit că şi-a visat fratele, mai multe nopţi la rând, şi că acesta i-a reproşat că a fost îngropat printre străini. Fiind convinsă că a admis un mare păcat, femeia a decis să-l deshumeze pe bărbat şi să-l îngroape alături de părinţi. Sora, împreună cu trei bărbaţi, şi-a dezgropat fratele în noaptea de 16 spre 17 ianuarie, iar pentru a ascunde urmele, a acoperit groapa şi a pus deasupra coroanele cu flori.

Angajaţii cimitirului au observat că mormântul a fost profanat abia a doua zi. Tot ei au fost cei care au sesizat oamenii legii.

În aceeaşi zi, bărbatul a fost reînhumat în cimitirul din Mingir, unde a avut parte şi de un serviciul divin. Soţia răposatului a povestit că a aflat despre acest lucru de la o rudă, care a telefonat-o pentru a o întreba de ce nu a venit la înmormântarea soţului. Vestea s-a răspândit repede în sat şi i-a lăsat perplecşi pe localnici.


 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: