Monica Macovei despre situaţia din Ucraina: „Dacă Rusia nu este oprită, urmează Republica Moldova“

Monica Macovei despre situaţia din Ucraina: „Dacă Rusia nu este oprită, urmează Republica
Moldova“

Monica Macovei, europarlamentar FOTO: Adevărul

În cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, europarlamentarul Monica Macovei a vorbit despre situaţia din Ucraina, dar şi despre eventualele pericole pentru Republica Moldova în cazul în care Rusia nu va fi sancţionată pentru intervenţia în Ucraina.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Este un pericol pentru Republica Moldova sub aspectul Transnistriei. Ceea ce se întâmplă în Ucraina a tras un semnal de alarmă şi atunci aceasta ajută Republica Moldova pentru că reacţia va fi mai promptă“, a declarat Monica Macovei pentru Radio Europa Liberă.

„Toate se grăbesc tocmai pentru a aduce cât mai reprede Republica Moldova în spaţiul democratic al UE. De exemplu, grupul ambasadorilor statelor-membre au votat în coreper eliminarea vizelor. A fost un vot în unanimitate şi în foarte scurt timp va veni votul în Consiliu. În foarte scurt timp“, a accentuat europarlamentarul din România.

Totodată, Monica Macovei a vorbit şi despre regiunea transnistreană. „În Tiraspol am văzut un oraş gol, un oraş fantomă. Foarte puţini oameni au rămas, foarte mulţi au plecat şi lucrează peste hotare, iar cei care au rămas lucrează la întrepinderile de stat“, a mai spus europarlamentarul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările