Moldovenii care se vor vaccina vor avea două zile de vacanţă

Moldovenii care se vor vaccina vor avea două zile de vacanţă

Premierul Natalia Gavriliţa a anunţat joi, 30 septembrie, în timpul şedinţei Guvernului, că cetăţenii care se vor vaccina împotriva COVID-19 şi care sunt angajaţi în câmpul muncii vor beneficia de două zile de vacanţă, care va fi achitată din bugetul de stat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gavriliţa a explicat că autorităţile doresc ca în aşa fel să fie stimulat procesul de imunizare a populaţiei. 

„Această decizie vine să încurajeze angajatorii să promoveze vaccinarea în echipele lor, dar şi să elimine o piedică în calea deciziei de a se vaccina a celor încadraţi în câmpul muncii”, a spus Gavriliţa.

Totodată, premierul a anunţat că Guvernul va veni cu anumite stimulente şi pentru tineri, aşa încât să-i motiveze pe aceştia să se vaccineze.

Prim-ministrul a făcut şi un apel către agenţii economici ca aceştia să aibă grijă ca angajaţii să poarte mască, iar clienţii care nu poartă mască să nu fie deserviţi.

„Suntem în această criză împreună. Acutizarea crizei va duce la pierderi pentru toţi. Nimeni nu-şi doreşte să avem mai mulţi bolnavi. Asiguraţi-vă că unităţile gestionate nu deservesc clienţi care nu poartă masca şi că toţi angajaţii poartă masca pe parcursul turei. Este un lucru simplu pe care noi toţi îl putem face”, a spus Gavriliţa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările