Moldovenii stau la coadă ore întregi pentru a se imuniza cu Sputnik V: „Am încredere doar în vaccinul rusesc” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii se îmbulzesc pentru a se vaccina cu Sputnik V FOTO Tamara Grejdeanu RFE/RL
Oamenii se îmbulzesc pentru a se vaccina cu Sputnik V FOTO Tamara Grejdeanu RFE/RL

În prima zi în care a început vaccinarea cu Sputnik V, marţi, 4 mai, zeci de oameni s-au îmbulzit la cabinetele medicale din Chişinău pentru a se imuniza împotriva COVID-19 cu serul rusesc, asta în timp ce, până la începerea campaniei de vaccinare cu Sputnik V, autorităţile locale se plâgeau că oamenii nu vin în număr suficient de mare să se imunizeze.

Unii cetăţeni au confirmat, pentru Europa Liberă, că au aşteptat să se vaccineze anume cu Sputnik V. O femeie a spus că nu îi pasă că Sputnik V nu a fost autorizat de OMS.

O altă femeie, care s-a vaccinat cu AstraZeneca două săptămâni în urmă, la aceeaşi policlinică unde astăzi se îmbulzeşte lumea, spune că atunci nu era nimeni la coadă.

„Numai în vaccinul rusesc am încredere”, a mai spus o femeie.

Precizăm că Republica Moldova a recepţionat 142.000 de doze de vaccin Sputnik V, donate de Federaţia Rusă.

Amintim că Igor Dodon a încercat să profite de donaţia Rusiei pentru a-şi face imagine. Ex-preşedintele ţării a plecat de urgenţă vineri la Moscova, iar sâmbătă a anunţat că se întoarce la Chişinău cu acelaşi avion care va transporta în Moldova vaccinul Sputnik V. Liderul socialiştilor s-a lăudat, în prezenţa unui deputat rus, că donaţia de vaccinuri ruseşti i se datorează lui şi preşedintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Dodon a declarat anterior, în repetate rânduri, că majoritatea moldovenilor aşteaptă vaccinul Sputnik V. El a afirmat că odată cu sosirea vaccinului rusesc, rata de vaccinare va creşte semnificativ.

Deocamdată, rata de vaccinare în Republica Moldova este una foarte joasă. De la începutul campaniei de imunizare, care a început pe 2 martie, doar 4% din populaţie a fost vaccinată - 132.687.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite