Moldovenii reveniţi în ţară ar putea primi subvenţii lunare de la stat în sumă de 20% din salariul din Republica Moldova

Moldovenii reveniţi în ţară ar putea primi subvenţii lunare de la stat în sumă de 20% din salariul din Republica Moldova

Premierul Ion Chicu a anunţat că, începând cu 1 iunie curent, Guvernul îşi propune să creeze un cont de depozit bancar pentru fiecare cetăţean al Republicii Moldova care va reveni de peste hotare şi se va angaja oficial în câmpul muncii. Cuantumul subvenţionării lunare din partea statului va fi de până la 20% din salariul oficial declarat.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ministerul Finanţelor va propune spre consultări publice proiectul Regulamentului respectiv în câteva săptămâini”, a scris Ion Chicu pe pagina sa de Facebook.

Prim-ministrul a precizat că această iniţiativă se datorează creşterii veniturilor Bugetului Public Naţional în primele două luni ale anului 2020 faţă de 2019. 

„Ţara acumulează din impozite şi taxe zilnic cu circa 30 mln.lei mai mult faţă de anul trecut. Dacă isteria legată de virus nu ne va face surprize neplăcute pe plan economic regional şi mondial, această dinamică a încasărilor bugetare ne va permite să venim pentru partea a 2-a a anului cu o nouă majorare a salariilor pedagogilor, medicilor şi altor bugetari”, a mai spus Chicu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: