Moldovenii din Federaţia Rusă vor 21 de secţii electorale pentru a vota la alegerile parlamentare

Moldovenii din Federaţia Rusă vor 21 de secţii electorale pentru a vota la alegerile parlamentare

Aleksandr Kalinin, reprezentantul diasporelor moldoveneşti în Federaţia Rusă, a solicitat mai multe secţi de votare pentru moldovenii de-acolo Foto: Moldova.md

Preşedintele Congresului diasporelor moldoveneşti în Federaţia Rusă, Alexandr Kalinin, face apel către Guvernul Republicii Moldova să deschisă la următoarele alegeri parlamentare mai multe secţii de votare pe teritoriul Rusiei, ca fiecare cetăţean moldovean să poată să-şi exercite dreptul la vot.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o conferinţă de presă la IPN, Alexandr Kalinin a spus că la anticipatele parlamentare din iulie 2009  în Rusia a fost deschisă o singură secţie de votare, deşi, potrivit datelor oficiale, la acel moment pe teritoriul Federaţiei Ruse se aflau mai mult de 200.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova.

La anticipatele din noiembrie 2010, au fost deschise patru secţii de votare. Kalinin a făcut o comparaţie cu Italia, în care se aflau 125.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova, dar au fost deschise 16 secţii de votare. Alexandr Kalinin spune că în Rusia ar fi nevoie de cel puţin 21 de secţii de votare, în mai multe regiuni.

Preşedintele Congresului diasporelor moldoveneşti în Federaţia Rusă crede că partidele politice din Moldova ar trebuie să lucreze mai activ cu cetăţenii de peste hotare. Alegătorii trebuie informaţi despre programele politice şi despre cum văd partidele rezolvarea problemelor economice şi sociale cu care se confruntă moldovenii din alte ţări.  Diaspora moldoveneasca este dispusă să se implice în  informarea cetăţenilor, pentru a-i face să înţeleagă cât este de importantă participarea lor în viaţa politică a statului.

Data următoarelor alegeri parlamentare nu a fost stabilită deocamdată, dar unii politicieni fac referire la 30 noiembrie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: