Moldova prelungeşte starea de urgenţă în sănătate publică până pe 15 ianuarie 2022

Moldova prelungeşte starea de urgenţă în sănătate publică până pe 15 ianuarie 2022

FOTO IPN

Starea de urgenţă în sănătate publică, în Republica Moldova, se prelungeşte până în data de 15 ianuarie 2022. Decizia a fost aprobată vineri seara, în cadrul şedinţei Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică (CNESP), prezidată de premierul Natalia Gavriliţa, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, membrii CNESP au decis să menţină restricţiile actuale la nivel naţional, cu posibilitatea de revizuire a acestora în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice. CNESP a constatat că situaţia epidemiologică se menţine extrem de îngrijorătoare la nivel naţional. Astfel, în perioada 15 – 21 noiembrie, au fost înregistrate 5.391 cazuri de îmbolnăvire cu virusul Sars-CoV-2, dintre care 80% în rândul persoanelor nevaccinate. De asemenea, acoperirea vaccinală naţională cu schemă completă este sub 27%. Conform datelor Centrului European de Control al Bolilor, în majoritatea ţărilor din regiunea europeană situaţia epidemiologică prin COVID-19 în prezent se deteriorează, fiind înregistrată o creştere rapidă a numărului de cazuri noi. Ţările cu o rată de vaccinare redusă sunt cel mai grav afectate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările