Moldova va adera la Protocolul aeronautic

Moldova va adera la Protocolul aeronautic

FOTO arhivă

Republica Moldova va adera la Protocolul privind aspectele specifice referitoare la echipamentele aeronavelor („Protocolul aeronautic”) al Convenţiei privind garanţiile internaţionale în materie de echipamente mobile. Un proiect de lege în acest sens a fost susţinut de Guvern, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Moldova a aderat la Convenţie printr-o decizie a Parlamentului din 2015. Convenţia stabileşte normele juridice aplicabile tuturor categoriilor de echipamente mobile, creând standarde internaţionale la înregistrarea  contractelor de vânzare, de leasing, precum şi căile de atac implicit pentru acordurile de finanţare a echipamentelor respective.

Scopul Protocolului aeronautic constă în instituirea unui regim ce permite ţărilor semnatare să îşi protejeze interesele financiare în cazul tranzacţiilor cu  echipamente ale aeronavelor. Astfel, vor fi sporite garanţiile pentru creditori şi  investitori, precum şi gradul de siguranţă al debitorilor.

Protocolul este prevăzut pe un termen nedeterminat şi va intra în vigoare în prima zi după expirarea termenului de trei luni după  ratificarea acestuia de către Parlamentul Republicii Moldova.

La Protocolul aeronautic au aderat deja 64 de ţări.
 
citeste totul despre: