Modificări ale condiţiilor de intrare pe teritoriul Federaţiei Ruse pentru cetăţenii moldoveni

Modificări ale condiţiilor de intrare pe teritoriul Federaţiei Ruse pentru cetăţenii moldoveni

Cetăţenii Republicii Moldova, vor putea intra în Federaţia Rusă din 1 septembrie, la prezentarea unui test de laborator negativ la COVID-19, făcut nu mai devreme decât cu trei zile calendaristice înainte de intrarea în ţară. Rezultatul testului va trebui introdus în aplicaţia "Călătoresc fără COVID-19", se arată într-un document semnat de medicul sanitar şef de stat al Federaţiei Ruse, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aplicaţia „Călătoresc fără COVID-19” este disponibilă pentru descărcare gratuită în magazinele online AppStore, GooglePlay şi AppGallery.

Cerinţa nu se aplică persoanelor care intră, din ţări terţe, în Republica Moldova în tranzit sau cu o escală scurtă, cu condiţia prezentării unui test PCR negativ efectuat într-o ţară terţă nu mai devreme de trei zile calendaristice înainte de sosirea în Rusia. Totodată, persoanele respective trebuie să deţină bilete şi/sau permise de îmbarcare de-a lungul întregului traseu către Federaţia Rusă.

Pentru cetăţenii ruşi, termenul pentru postarea rezultatelor testelor pe Portalul unic al serviciilor publice a fost extins la patru zile calendaristice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările