Mitropolitul Cernăuţilor, îngrijorat că România ar putea introduce armata în Ucraina

Mitropolitul Cernăuţilor,
îngrijorat că România ar putea introduce armata în Ucraina

Mitropolitul l-a rugat pe preşedinte să nu admită un război religios FOTO: fotolitopys.in.ua

La o întâlnire a preşedintelui interimar al Ucrainei Alexandr Turcinov cu reprezentanţii tuturor organizaţiilor religioase, Mitropolitul Onufrie a declarat că etnicii români din Bucovina de Nord vor să ceară României să-i protejeze.

Ştiri pe aceeaşi temă

 „Nu vreau să vorbesc mult, pentru că astăzi nu e vremea de discuţii, ci e vremea pentru rugăciuni, e vremea când trebuie să fie instaurată pacea în ţara noastră. Sunt multe probleme, cu caracter economic, financiar, religios, dar, dacă nu se va face pace, dacă oamenii nu se vor linişti, nicio problemă nu va putea fi rezolvată“, a declarat Mitropolitul Cernăuţilor şi Bucovinei Onufrie, care conduce acum Biserica Ortodoxă din Ucraina (subordonată Moscovei).

Ierarhul l-a rugat pe preşedintele ucrainean să oprească zvonurile şi declaraţiile, care ar putea duce la noi confruntări. „Lumea sună în bisericile noastre din Kiev şi întreabă de ce Patriarhie ţin. Astea sunt deja nişte presiuni. Dacă războiul politic se va transforma în unul religios, va fi mult mai rău pentru statul nostru, asta ar putea duce la prăbuşirea Ucrainei“, a spus Mitropolitul, referindu-se, probabil, la discuţiile tot mai aprinse privind unificarea celor trei biserici ortodoxe din Ucraina.

„De exemplu, în eparhia în care slujesc eu, sunt mulţi vorbitori de limba română. Au fost zvonuri la început că vine AutoMaidanul să ocupe mănăstirea în care trăiesc 500 de copiii orfani (n.r. Mănăstirea Bănceni) şi oamenii s-au panicat. Acolo e o astfel de stare de spirit încât oamenii sunt gata să ceară statutului român să-i protejeze, să introducă trupele lor şi să ocupe o parte din Ucraina, o parte din regiunea Odesa. Dacă asta se va întâmpla, Doamne fereşte!, va fi începutul sfârşitului. De aceea vă rog: faceţi tot posibilul ca să nu izbucnească violenţe pe bază religioasă“, i-a cerut Mitropolitul Onufrie.

Săptămâna trecută, şi o revistă rusească scria că autorităţile de la Bucureşti pregătesc lansarea unui plan numit „România Mare“. Potrivit publicaţiei, profitând de războiul civil din Ucraina şi la solicitarea cetăţenilor români, România urma să introducă noaptea trecută trupe în regiunile Cernăuţi şi Odesa. 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările