Ministrul Justiţiei, Oleg Efrim: „Nu cred că cineva presupune că descinderile CNA sunt întâmplătoare în ziua în care Parlamentul şi-a reluat activitatea“

Ministrul Justiţiei, Oleg Efrim: „Nu cred că cineva presupune că descinderile CNA sunt întâmplătoare în ziua în care
Parlamentul şi-a reluat activitatea“

Oleg Efrim, ministrul Justiţiei. Foto: Tudor Iovu

Ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, nu crede că percheziţiile efectuate în această dimineaţă de către ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie sunt întâmplătoare.

„Este groaznic atunci când structurile de stat sunt folosite în luptele politice. Nu cred că este cineva care presupune că descinderile CNA sunt întâmplătoare în ziua în care Parlamentul şi-a reluat activitatea şi are pe ordinea de zi mai multe chestiuni importante. Percheziţiile nu par întâmplătoare pentru că ele puteau fi organizate mult mai înainte, dosarul fiind pornit în luna septembrie“, este de părere Oleg Efrim.

La rândul său, şeful statului, Nicolae Timofti, s-a abţinut să facă vreun comentariu. „Trebuie să analizăm. Nu putem comenta din mers. Am privit şi eu ştirile, dar nu cunosc alte detalii“, a spus preşedintele ţării, solicitat de jurnalişti la adunarea generală a judecătorilor de astăzi.

În această dimineaţă, mai mulţi angajaţi ai Centrului National Anticorupţie au descins la Fisc şi Guvern pentru percheziţii. Potrivit unui comunicat de presă al CNA, percheziţiile au fost efectuate în 14 locaţii.

După câteva ore, Nicolae Vicol, directorul Serviciului Fiscal Principal de Stat, a fost escortat la Centrul Naţional Anticorupţie unde i s-a adus la cunoştinţă că este bănuit de comiterea mai multor infracţiuni.

Totodată, Viorel Chetraru a negat faptul că CNA-ul ar fi folosit drept instrument de răfuială politică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: