Ministrul de Externe al României despre Marșul Unirii: „Este nevoie de calm“

Ministrul de Externe al României despre Marșul Unirii: „Este nevoie de calm“

Titus Corlățean, ministrul de Externe al României

Este sugestia ministrului de Externe al României, Titus Corlăţean, care deși nu a vrut să comenteze chestiuni ce țin de organizarea marşului unionist şi contramanifestarea, anunţate pe 16 septembrie a declara că speră că de această dată nu vor exista confruntări.

„Foarte des am auzit prounţându-se cuvântul «confruntare», care este ultimul lucru de care are nevoie Republica Moldova. Este nevoie de calm. Există o aşteptare legată de stabilitate şi din această perspectivă cred că privind cu calm şi moderaţie la ceea ce va urma. Este poate şi o aşteptare publică din partea UE. Să sperăm că nu vor exista elemente care să altereze această situaţie", a afirmat Titus Corlățean, ministrul de Externe al României, în cadrul vizitei sale la Chișinău.

Minorităţile cedează în faţa unioniştilor şi „stataliştilor". Festivalul Etniilor va avea loc sâmbătă, şi nu duminică

Reamintim că pe 16 septembrie, Platforma civică Acţiunea 2012 vrea să adune 10.000 de oameni care vor mărşălui pe străzile Capitalei, având acelaşi ideal - unirea cu România. La fel duminică, alte 10.000 de persoane, membri şi simpatizanţi ai Partidului „Patrioţii Moldovei", şi-au dat întâlnire pentru a „atrage atenţia că marşurile unioniste duc la lichidarea statalităţii Moldovei". Proteste similare vor avea loc în faţa ambasadelor şi consulatelor României de la Moscova, Sankt-Petersburg, Kiev, Odesa şi Chişinău.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: