Ministerul Sănătăţii de la Chişinău coordonează posibilitatea livrării vaccinului anti-COVID-19 pentru 20% din populaţie

Ministerul Sănătăţii de la Chişinău coordonează posibilitatea livrării vaccinului anti-COVID-19 pentru 20% din populaţie

FOTO simbol sursa Shutterstock

Ministerul Sănătăţii coordonează cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Alianţa Globală pentru Vaccinuri şi Imunizări posibilitatea livrării vaccinului anti-COVID pentru 20% din populaţia Republicii Moldova. Totodată, Banca Mondială este disponibilă să finanţeze statele în scopul asigurării cu vaccinuri anti-COVID, precizează un comunicat de presă al Guvernului, după şedinţa Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP).

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul Ion Chicu a menţionat că s-a adresat prim-miniştrilor din statele baltice, Letonia şi Lituania, cu rugămintea să distribuie şi Republicii Moldova o parte din cotele de vaccinuri pe care le vor primi în cadrul UE.  

„De asemenea, voi discuta şi cu omologul meu din Ungaria, colegii din România şi Federaţia Rusă ca aceste vaccinuri să fie livrate şi Republicii Moldova, pe măsura în care vor trece toate testările şi aprobările”, a declarat premierul.

Ministra sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale, Viorica Dumbrăveanu, a menţionat că până astăzi au fost confirmate 102,8 mii cazuri de COVID-19. Active rămân 10,8 mii cazuri. Sunt înregistrate 3,4 mii persoane spitalizate. 253 de oameni sunt la terapie intensivă, 52 de persoane sunt conectate la sistemul de ventilare artificială. Spitalele sunt ocupate în proporţie de 90% în municipiul Chişinău, iar în raioanele ţării – 85%. Într-o săptămână va fi activat încă un spital din municipiul Chişinău, cu o capacitate de 260 de locuri pentru pacienţii cu profil COVID.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările