Ministerul Agriculturii propune ca Festivalul Mărului să fie sărbătorit în fiecare an

Ministerul Agriculturii propune ca Festivalul Mărului să fie sărbătorit în fiecare an

Festivalul Naţional al Mărului ar putea fi sărbătorit în fiecare an în ultima sâmbătă şi duminică a lunii septembrie

Ministerul Agriculturii propune o iniţiativă legislativă prin care Festivalul Naţional al Mărului să fie sărbătorit în fiecare an în ultima sâmbătă şi duminică a lunii septembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul Agriculturii menţionează că mărul este principala specie pomicolă care se poate cultiva în toate zonele din Republica Moldova. „Fructele proaspete pot fi găsite pe piaţă practic tot anul. Mărul conţine peste 30 de minerale şi oligoelemente", se spune în proiectul ministerului, potrivit Info-Prim Neo.

Autorităţile contează că participanţii la sărbătoare se vor concentra pe identificarea oportunităţilor clare de colaborare, cooperare şi asigurarea unei asistenţe privind implementarea tehnologiilor moderne de cultivare a mărului, mai subliniază ministerul.

În Republica Moldova producerea anuală de mere constituie circa 228,8 mii de tone. În dependenţă de an, de la 50% până la 70% din producţia de mere este exportată, de la 20% la 30% este îndreptată la prelucrare şi de la 10% la 20% este plasată pe piaţa internă.


citeste totul despre: