Ministerul Afacerilor Interne: Actuala campanie electorală este cea mai calmă din ultimii 10 ani

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi Comisia Electorală Centrală consideră actuala campanie electorală una dintre cele mai liniştite şi mai curate din ultimii 10 ani, în cadrul ei fiind înregistrate de două ori mai puţine incidente şi încălcări a legislaţiei electorale decât în timpul precedentelor alegeri legislative.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, pe parcursul ultimelor două luni de campanie electorală pentru scrutinul din 28 noiembrie, au fost înregistrate 85 de contravenţii electorale, în urma cărora au fost întocmite 60 de procese-verbale contravenţionale, cele mai frecvente fiind încălcările privind afişajul electoral şi vandalizarea sau distrugerea panourilor electorale.

Cele mai grave infracţiuni, în urma cărora au fost deschise 3 dosare penale, sunt furtul safeului din filiala de la Soroca a Partidului Democrat din Moldova, incidentul de la Ungheni cu implicarea unui bodyguard a lui Vladimir Voronin, cap de listă a Partidului Comuniştilor, şi vandalizarea unui sediu de partid din Vulcăneşti. De asemenea, a fost constatată implicarea a 9 minori în activităţi electorale.

Duminică, 28 noiembrie, în ziua alegerilor, peste 4 mii de colaboratori de poliţie vor fi implicaţi în asigurarea integrităţii buletinelor de vot şi asigurarea ordinii publice la secţiile de votare.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările