Mihai Ghimpu se îndoieşte de integritatea comisiei parlamentare privind Banca de Economii

Mihai Ghimpu se îndoieşte de integritatea comisiei parlamentare privind Banca de Economii

Mihai Ghimpu a declarat că va vota pentru demiterea lui Drăguţanu dacă vor exista probe împotriva lui FOTO: Arhiva Adevărul

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, susţine că comisia parlamentară abilitată cu elucidarea situaţiei de la Banca de Economii ar putea denatura adevărul. Declaraţia respectivă a fost făcută în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liderul liberal a precizat că sunt semnale că această comisie va încerca să plaseze toată vina pe guvernatorul Băncii Naţionale, Dorin Drăgăuţanu, ca mai apoi să-l învinuiască şi pe el, Mihai Ghimpu, pentru că a propus anterior candidatura lui Drăgăuţanu la acest post. „Noi nu mai suntem la guvernare din 2013, iar BNM este o instituţie independentă, care nu se supune politic. Adevărul este că premierul Leancă a semnat acea dispoziţie secretă privind creditul de la BNM, iar Drăgăuţanu nu ia singur din capul lui hotărârile de la BNM, ci consiliul de administrare. Cât priveşte tranzacţiile ilicite, trebuia să intervină organele de drept”, a declarat Ghimpu.

Totuşi, Mihai Ghimpu a spus că va vota pentru demiterea lui Drăgăuţanu, dacă vor fi prezentate probe concludente că el este vinovat de furtul de la BEM. „Eu nu apăr pe nimeni şi, dacă se constată de comisie că, în cazul dat, Drăguţanu este vinovat, eu şi fracţiunea noastră vom vota pentru demiterea lui. Dar cred că responsabili de situaţie se fac acei care au fost la putere atunci: PLDM, PDM şi foştii „prieteni”ai mei. Apare întrebarea, de ce organele de drept nu au urmărit, unde se duc banii?”, a spus liberalul.  

Întrebat de moderator, dacă ar accepta reluarea negocierilor pentru formarea unei coaliţii de guvernare cu PLDM şi PDM, Ghimpu a spus că ar face-o doar cu condiţia să fie returnaţi banii de la BEM şi să fie pedepsiţi penal cei vinovaţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările