Mesajul preşedintelui Nicolae Timofti transmite cu prilejul sfintelor sărbători de Paşti

Mesajul preşedintelui Nicolae Timofti transmite cu prilejul sfintelor sărbători de Paşti

Nicolae Timofti

Preşedintele Nicolae Timofti a transmis un mesaj cu prilejul sfintelor sărbători de Paşti în care le doreşte concetăţenilor să aibă putere să ierte şi să alunge gândurile triste.

„Sunt puţine zilele în care în casa mare se adună câteva generaţii, când se deapănă amintiri şi se trăiesc emoţii dintre cele mai senine şi calde, când luminile se aprind aproape simultan la candela din faţa icoanei şi la cea din sufletele noastre. Este cea mai mare sărbătoare creştină – Învierea Domnului şi Mântuitorului Iisus Hristos”, scrie în mesajul şefului statului, citat de IPN.
 
Ca orice alt popor, mai menţionează Nicolae Timofti, poporul Republicii Moldova are o istorie strâns legată de cultura şi credinţa strămoşească, cu un destin cu urcuşuri şi coborâşuri. „Aş vrea ca spiritul sfintelor sărbători să ne unească în idealuri comune şi să ne călăuzească gândurile şi faptele creştineşti, demne de admiraţie, pentru a trece de la rău la bine, de la vicii la virtuţi. Acum, mai mult ca niciodată, avem nevoie unii de alţii, avem nevoie de speranţă, încredere reciprocă şi credinţă în bine. Am convingerea că Lumina Învierii ne poate ajuta să realizăm aceste idealuri”, spune preşedintele.
 
Acesta doreşte ca sfintele sărbători de Paşti să aducă bucuria împlinirilor mult râvnite, pace şi belşug în case. „În noaptea divină a Învierii să ne ajungă puteri pentru a ierta şi a cere iertare, pentru a alunga gândurile triste şi a le aduna pe cele optimiste, iar germenii bunăvoinţei şi ai binelui să dea roadele spirituale şi materiale, pe care le merită toţi creştinii şi generaţiile de azi şi de mâine. Hristos a Înviat!”, scrie în mesaj.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: