Mesajul disperat al şefului ANSP către populaţie: Unii riscă să se ducă penultima oară la cimitir, pentru că ultima dată va fi plecarea de veci

Mesajul disperat al şefului ANSP către populaţie: Unii riscă să se ducă penultima oară la cimitir, pentru că ultima dată va fi plecarea de veci

FOTO trm.md

Şeful Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a făcut un apel către cetăţeni ca să nu meargă la cimitire, în acest weekend, de Pastile Blajinilor. În caz contrar, spune Furtună, vizita la cimitir ar putea fi penultima pentru unii.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Fac un apel către populaţie, ştiţi foarte bine care e structura populaţiei din ţara noastră, în fond bătrâni şi oameni bolnavi. Eu fac îndemnul ca ei să rămână acasă. De altfel, unii riscă să se ducă penultima dată la cimitir, pentru că ultima dată va fi plecarea de veci. Eu vorbesc foarte responsabil, eu înţeleg ce zic. Din păcate, trebuie să zic lucrul ăsta, pentru că alte mesaje nu mai am”, a declarat Nicolae Furtună la emisiunea „Loc de dialog” de la Radio Moldova.

Directorul ANSP i-a criticat pe preoţi pe motiv că, în pofida pericolului răspândirii COVID-19, aceştia nu au renunţat la slujbe şi au chemat oamenii în continuare să participe la diferite proceduri religioase, fapt ce a dus atât la contaminarea preoţilor, cât şi a enoriaşilor.

„Noi am chemat clar să renunţăm pentru o perioadă la ritualurile bisericeşti. Nu, biserica cheamă la împărtăşanie”, a spus Furtună.

Până la ora actuală, au fost raportate 8.795 de cazuri de infectare de COVID-19 şi 314 de decese, dintre care 18 decese în rândurile lucrătorilor medicali, iar în 35 de cazuri este vorba despre locuitori ai Transnistriei. 

În total, au fost vindecate 5.009 de persoane, 265 de pacienţi se află în stare gravă, dintre care 19 se află la respiraţie artificială. 

În total, au fost confirmate 1.691 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 399, asistenţi medicali - 667, felceri - 89, farmacişti - 21, personal auxiliar - 515 persoane. 996 de lucrători medicali au fost trataţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările