Medicii de la Spitalul Clinic Republican din Chişinău spun că se tem să meargă acasă pentru a nu-şi infecta familiile cu COVID-19

Medicii de la Spitalul Clinic Republican din Chişinău spun că se tem să meargă acasă pentru a nu-şi infecta familiile cu COVID-19

Câţiva medici de la Spitalul Clinic Republican din Chişinău (SCR) au povestit care este situaţia din interiorul instituţiei, în contextul lupei împotriva COVID-19. Aceştia spun că sunt prost echipaţi cu cele necesare în vederea securităţii personale, dar şi în ceea ce ţine de tratarea pacienţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit TV8, jurnalista Sabina Roibu, fostă purtătoare de cuvânt la SCR, a publicat pe Facebook mai multe mesaje din convorbirile pe care le-ar fi purtat cu medici şi asistente medicale, care povestesc că se tem să nu fie infectaţi şi aleg să nu mai meargă acasă, să doarmă în cabinetele din spital, decât să-şi pună familiile în pericol.

Personalul medical dezvăluie în discuţii că nu există echipamentul necesar pentru lucru cu bolnavii de COVID-19, nu au destule măşti, mănuşi şi ochelari, iar dezinfectant ar fi cumpărat fostul director al SCR chiar de la producător, fără să mai aştepte achiziţiile Ministerului Sănătăţii.

Medicii spun că bolnavii de COVID-19 sunt internaţi la etajul 14 al Spitalului Republican, dar sunt duşi pe holurile instituţiei medicale fără niciun fel de protecţie. Medicii se tem că virusul s-ar putea răspândi prin canalele de ventilare.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: