Medicii de gardă din Moldova care activează pe timp de noapte vor avea salarii mai mari

Medicii de gardă din Moldova care activează pe timp de noapte vor avea salarii mai mari

FOTO pexels.com

Personalul medical şi nemedical din Republica Moldova va beneficia de un supliment salarial pentru munca pe timp de noapte, între orele 22.00 şi 6.00. Un regulament în acest sens a fost aprobat de Guvern, transmite IPN.

„Suma maximă care va fi oferită pentru un serviciu de noapte este de 1.000 de lei, bani care vor fi adăugaţi la pachetul de salariu deja existent”, a precizat ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Ala Nemerenco.

Personalul medical mediu va avea un supliment de cel mult 500 de lei, iar personalul tehnic – 380 de lei. În instituţiile de nivel raional, mărimea suplimentului va fi de 700 de lei pentru medici, 380 de lei pentru personalul medical mediu şi 200 de lei pentru personalul tehnic.

Prin altă decizie, în scopul eliminării discriminării, cabinetul de miniştri a aprobat echivalarea salariilor de funcţie ale personalului medical din serviciul narcologie cu cele ale personalului medical din serviciul psihiatrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: