Medicamentul Eurespal, retras din farmaciile din R.Moldova

Medicamentul Eurespal, retras din farmaciile din R.Moldova

Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale informează despre retragerea de pe piaţa Republicii Moldova a loturilor de Eurespal, în varianţă sirop şi comprimate pentru tuse. Procedura de retragere şi nimicire a medicamentului din depozite a început de marţi, 12 februarie.

Agenţia informează prin intermediul unui comunicat de presă, citat de IPN, că decizia se bazează pe rezultatele unor studii preclinice, care au scos la iveală că substanţa din acest medicament poate provoca tulburări de ritm cardiac. Medicii sunt obligaţi să nu mai prescrie Eurespal, iar în caz de reacţii adverse la pacienţii care l-au administrat, să le raporteze.

Presa din România a scris că şi farmaciile româneşti au primit notificări urgente pentru oprirea de la comercializare a medicamentului Eurespal, produs în Franţa. Încă la 8 februarie, autorităţile franceze au anunţat că retrage de pe piaţă preparatul, cu substanţa activă fenspiridă, după ce unele studii au sugerat că poate provoca afecţiuni ale inimii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: