Medicamente anti-COVID-19, confiscate pe Aeroportul din Chişinău

Medicamente anti-COVID-19, confiscate pe Aeroportul din Chişinău

Un cetăţean străin a încercat să introducă clandestin în Republica Moldova, pe la Aeroportul Internaţional Chişinău, 344 de cutii cu medicamente anti-COVID-19. Potrivit informaţiilor preliminare, medicamentele au fost procurate din Bangladesh şi urmau să fie comercializate ilegal pe teritoriul ţării, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Vamal, funcţionarii vamali au redirecţionat pasagerul cursei Istanbul-Chişinău, care selectase coridorul verde (nimic de declarat), pe coridorul roşu – pentru efectuarea controlului fizic detaliat. Bărbatul de 41 de ani a ascuns produsele medicamentoase în bagajul de cală, fără a le declara în cadrul controlului vamal. După ce i-a fost scanat bagajul de cală, au fost observate mai multe obiecte omogene în valiza acestuia, iar urmare a controlului fizic au fost identificate cutiile cu medicamente „Molenzavir”, „Molvir”, „Monuvir” şi „Emorivir” – preparate cu indicaţie specifică pentru tratamentul SARS-CoV-2. Medicamentele au fost confiscate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările