Medic de 72 de ani condamnat pentru malpraxis la 2 ani de închisoare cu suspendare şi 3 ani de interdicţie pentru practicarea medicinei

Medic de 72
de ani condamnat pentru malpraxis la 2 ani de închisoare cu suspendare şi 3 ani
de interdicţie pentru practicarea medicinei

Expertizele au arătat că medicul a externat minora înainte de vreme. FOTO Arhivă Adevărul

Un chirurg din Bălţi a fost condamnat pentru neglijenţă la acordarea asistenţei medicale, care a cauzat decesul unei fetiţe de opt ani. Cazul a avut loc pe 13 iunie 2013, când copila a fost dusă de către părinţi la Spitalul Municipal pentru Copii din Bălţi pentru o operaţie de extirpare a amigdalelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Procuraturii mun. Bălţi, medicul otorinolaringolog în secţia chirurgie a spitalului i-a efectuat fetiţei operaţia, însă trei zile mai târziu a externat-o, fără a-i acorda asistenţa medicală postoperatorie necesară. La şase zile după operaţie fetiţa a fost transportată de urgenţă la spital în stare gravă, unde a decedat fără a-şi reveni din comă.

Expertizele au arătat că medicul a externat minora înainte de vreme şi nu a asigurat volumul necesar de acordare a asistenţei medicale postoperatorie, prevăzută de Protocolul Clinic standardizat pentru medicii pediatrici  din secţiile de reanimare şi terapie intensivă pediatrică, aprobat prin ordinul Ministerului Sănătăţii. Astfel, potrivit experţilor, între decesului copilului şi asistenţa medicală acordată de către medic, există legătură de cauzalitate.

Pentru acţiunile sale, medicul chirurg, în vârstă de 72  de ani, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi privarea de dreptul de a activa în sfera medicală timp de trei ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: