Marius Lazurca: România va continua să ajute poporul Republicii Moldova

Marius Lazurca: România va continua să ajute poporul Republicii Moldova

FOTO Arhivă

România va continua să ajute cetăţenii Republicii Moldova, deşi se abţine deocamdată să ofere creditul promis toamna trecută de către fostul premier de la Bucureşti, Victor Ponta. Promisiunile au fost făcute de către ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, la TVR Moldova, transmite IPN.

„După ce am adus o sută de mii de tone de zahăr, acum pregătim 20 de mii de colete cu produse alimentare a câte 5 kg fiecare, care urmează a fi împărţite nevoiaşilor. Următorul lot umanitar va consta în 16 mii tone de păcură pentru suplinirea rezervelor centralelor termoelectrice”, a precizat diplomatul român.
 
Marius Lazurca s-a arătat optimist că în cele din urmă Republica Moldova va beneficia de creditul promis de către Guvernul de la Bucureşti. „Împreună am elaborat o cale de parcurs. Suntem pe la mijlocul acestui proces. Observăm că Republica Moldova îşi îndeplineşte obligaţiunile asumate. Un exemplu este numirea guvernatorului BNM. România a solicitat ca guvernatorul să fie ales după anumite criterii, într-un proces cât mai transparent. Sunt sigur că în timpul apropiat Moldova va putea beneficia de prima tranşă a creditului de 160 de milioane de euro, promis anterior”, a declarat Lazurca.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: