Mărfuri nedeclarate de circa 150 de mii de lei, depistate în două trenuri Moscova-Chişinău

Mărfuri nedeclarate de circa 150 de mii de lei, depistate în două trenuri Moscova-Chişinău

Cinci loturi de mărfuri de larg consum, estimate la peste 150 de mii de lei, au fost depistate de către echipele mobile ale Serviciului Vamal, în două trenuri de pe ruta Moscova-Chişinău. Cei cinci însoţitori de vagon, cercetaţi pe acest caz, nu au putut prezenta niciun act de provenienţă, se spune într-un comunicat de presă al Serviciului Vamal, citat de IPN.

Potrivit comunicatului, loturile de mărfuri au fost depistate la Vălcineţ, în urma controalelor efectuate asupra a două garnituri de tren care veneau din Moscova. Acţionând în baza analizei de risc, vameşii au ridicat telefoane mobile şi accesorii pentru telefoane, articole vestimentare, produse cosmetice, produse alimentare, piese auto, nedeclarate în vederea eschivării de la achitarea plăţilor vamale.

Potrivit informaţiilor preliminare, bunurile erau procurate din Federaţia Rusă şi urmau să ajungă la beneficiarii finali, în scopul comercializării neautorizate pe pieţele din Republica Moldova. Însoţitorii de vagon aveau rolul de intermediari, care asigurau transportarea ilegală a mărfurilor peste frontiera vamală.

Serviciul Vamal informează că persoanele implicate riscă o amendă de până la 4500 de lei, iar loturile au fost ridicate şi transmise subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal, precum Serviciul Fiscal de Stat.

Bunurile transmise SFS sunt confiscate prin intermediul instanţelor de judecată, care pronunţă hotărâri în acest sens, care ulterior ajung să fie comercializate de către agenţii economici care intră în posesia produselor în baza unui contract de consignaţie. Dacă nu ajung să fie vândute, produsele se transmit cu titlu gratuit instituţiilor de stat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: