Mâna criminală a serviciilor secrete din Rusia: au plănuit incendierea a două şcoli româneşti din regiunea Cernăuţi. Reacţia MAE de la Bucureşti

Mâna criminală a serviciilor secrete din Rusia: au plănuit incendierea a două şcoli româneşti din regiunea Cernăuţi. Reacţia MAE de la Bucureşti

Şeful adjunct al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Viktor Kononenko, a anunţat, vineri, că serviciile speciale ruse au planificat incendierea a două şcoli cu predare în limba română din regiunea Cernăuţi, transmite agenţia RBC, citată de Rador şi Radio Chişinău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit oficialului ucrainean, pentru realizarea acestui plan, serviciile speciale din Rusia au recrutat un cetăţean al Federaţiei Ruse, David Ponomariov.
 
Viktor Kononenko a spus că serviciile speciale din Rusia le-au transferat bani în avans celor care urmau să incendieze şcolile. Incendiatorii au fost deja identificaţi de autorităţile din Ucraina.
 
Cele două şcoli vizate de serviciile secrete din Rusia se află în Pilipăuţi, raionul Herţa, şi în Ostriţa, raionul Noua Suliţă.
 
MAE român caută elemente suplimentare privind producerea acestor tentative
 
 Ministerul Afacerilor Externe a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, după ce Ucraina a susţinut că serviciile secrete ruse plănuiau incendierea unor şcoli româneşti din Cernăuţi, că întreprinde demersurile necesare privind obţinerea de elemente suplimentare privind producerea acestor tentative.
 
„Am luat notă cu preocupare de informaţiile prezentate public de Serviciul de Securitate al Ucrainei privind tentativele de incediere a unor şcoli cu predare în limba română din regiunea Cernăuţi. În prezent, întreprindem demersurile necesare privind obţinerea de elemente suplimentare referitoare la circumstanţele producerii acestor tentative, precum şi a modului în care au acţionat autorităţile ucrainene în drept în această situaţie”, a precizat Ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea MEDIAFAX.
 
MAE condamnă ferm orice acţiune îndreptată împotriva unor instituţii de învăţământ cu predare în limba română din Ucraina, potrivit sursei citate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările