Majorarea preţurilor la carburanţi se amână. Judecătoria Chişinău a suspendat pentru a doua oară Ordinul ANRE, la solicitarea Ministerului Economiei

Majorarea preţurilor la carburanţi se amână. Judecătoria Chişinău a suspendat pentru a doua oară Ordinul ANRE, la solicitarea Ministerului Economiei

FOTO 123 RF

Ministerul Economiei şi Infrastructurii şi Agenţia pentru Protecţia Consumatorului şi Supravegherea Pieţei a depus o cerere suplimentară marţi, 10 iulie, prin care au contestat în instanţa de judecată Ordinul ANRE, care prevede majorarea preţurilor plafon pentru carburanţi (cu 39 bani pentru un litru de benzină şi 25 de bani pentru un litru de motorină).

Concomitent, s-a solicitat suspendarea acestuia până la emiterea unei hotărâri irevocabile în pricina civilă intentată la cererea de chemare în judecată depusă pe 12 iunie curent.
 
„Respingerea cererii reclamanţilor prin neaplicarea măsurilor de asigurare cerute, cu suspendarea executării actului administrativ contestat, ar veni incontestabil în contradicţie cu interesele social-economice ale societăţii şi a membrilor ei, dintre care şi consumatorii finali”, se menţionează în Încheierea Judecătoriei Chişinău (sediul Buiucani), potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Economiei.
 
Încheierea Judecătoriei Chişinău (sediul Buiucani) se execută imediat, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Chişinău, în termen de 15 zile de la comunicare.

Agenţia pentru Reglementare în Energetică de la Chişinău (ANRE) a anunţat marţi, 10 iulie, preţurile-plafon la produsele petroliere pentru următoarele două săptămâni. Preţul la benzină a crescut cu 39 de bani, iar cel la motorină s-a mărit cu 25 de bani.

Amintim că, acum o lună, Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Buiucani, a suspendat ordinul ANRE la solicitarea Ministerului Economiei şi Infrastructurii.

În urma scumpirilor la carburanţi anunţate de ANRE la 29 mai, şoferii, mobilizaţi pe reţelele de socializare, au organizat două proteste. Manifestaţiile au avut loc chiar dacă, la solicitarea premierului Pavel Filip, pe 1 iunie ANRE şi-a suspendat decizia şi a revenit la preţurile din 15 mai. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: