Ai grijă ce mănânci de Anul Nou! Carnea şi salatele cu maioneză pot duce la apariţia intoxicaţiilor alimentare

Ai grijă ce mănânci de Anul Nou! Carnea şi salatele cu maioneză pot duce la apariţia intoxicaţiilor alimentare

Preparatele cu conţinut ridicat de grăsimi animale şi maioneză pot duce la apariţia indigestiilor şi a intoxicaţiilor alimentare Foto: Adevărul

Potrivit şefei Centrului de Sănătate Publică din Chişinău, Luminiţa Suveică, alimentele cu conţinut ridicat de grăsimi animale şi de maioneză gătită prea din timp pentru noaptea dintre ani, prezintă un risc ridicat de declanşare a toxiifecţiilor alimentare.

Ştiri pe aceeaşi temă


În noaptea de Anul Nou este bine să evităm preparatele culinare cu multe grăsimi şi cele cu maioneză din abundenţă. Potrivit şefei Centrului de Sănătate Publică din Chişinău, Luminiţa Suveică, aceste bucate pot duce uşor la apariţia intoxicaţiilor alimentare.

„Toxiinfecţiile alimentare apar de obicei în cazul în care sunt consumate preparate gătite cu mai mult timp înaintea mesei de Revelion. Mă refer în special la cărnuri şi la salatele cu maioneză păstrate prea multă vreme, care sunt o sursă bună de infectare cu microorganisme“, spune Luminiţa Suveică.

Specialistul mai atrage atenţia şi asupra trecerilor bruşte de la meniurile de post la o alimentaţie bogată în grăsimi animale, care duc la apariţia indigestiilor, a cazurilor de gastrită, a ulcerului gastric şi a pancreatitei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările