Maia Sandu: Procuratura este la etapa finală cu dosarul privind concesionarea aeroportului

Maia Sandu: Procuratura este la etapa finală cu dosarul privind concesionarea aeroportului

Preşedintele Maia Sandu afirmă că procurorii sunt la etapa finală în ceea ce ţine de dosarul cu privire la concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău, iar în curând acesta urmează să ajungă în instanţa de judecată. Subiectul a fost discutat de către Consiliul Suprem de Securitate, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

După şedinţa, care a durat circa şase ore, şefa statului a declarat că au fost invitaţi reprezentanţii mai multor instituţii, responsabile de monitorizarea investiţiilor prevăzute în contractul de concesionare, cele responsabile de investigarea suspiciunilor de corupţie etc. Potrivit ei, şedinţa a durat pentru că este un subiect complex, fiind prezentate multe detalii. Însă ea nu le poate face publice, întrucât dosarul urmează să fie expediat în instanţă

Maia Sandu a anunţat că a solicitat Agenţiei Proprietăţii Publice să ceară urgentarea examinării în judecată a cauzei cu privire la rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului. Potrivit ei, şedinţele au tot fost amânate, invocându-se pandemia. „Este un dosar de interes naţional şi am cerut Agenţiei Proprietăţii Publice să facă o cerere de urgentare a examinării acestei cauze în instanţă”, a spus Maia Sandu.

Potrivit preşedintelui, la şedinţa CSS s-a mai discutat despre monitorizarea, realizată de instituţiile statului, a investiţiilor făcute în aeroport de către compania care deţine contractul de concesiune, precum şi despre evaluările pe care le face APP în acest sens. Respectiv, ar urma să se facă o anchetă la nivel de Guvern cu privire la modul în care a fost urmărită implementarea planului de investiţii până în 2019, pentru că anume în perioada 2014-2019 există mai puţine rapoarte la APP.

„Avem bănuiala că nu s-a dorit să se monitorizeze modul în care compania care deţine concesiunea Aeroportului îşi îndeplineşte contractul de concesionare”, a mai spus şefa statului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările