Maia Sandu, despre explozia din Beirut: „Statul nostru a înregistrat această navă în schimbul mitei şi a favorurilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lidera PAS, Maia Sandu, susţine că nava care a transportat cele 2.750 tone de nitrat de amoniu, depozitate ulterior în portul din Beirut şi care au explodat în seara de marţi, 4 august, ar fi obţinut pavilionul moldovenesc „în schimbul mitei şi a favorurilor” pe care le-ar fi oferit proprietarul navei statului R. Moldova.

„Statul nostru a înregistrat această navă în schimbul mitei şi a favorurilor. Într-o ţară unde lucrurile se fac corect, unde instituţiile statului nu participă în scheme, înregistrarea unor astfel de nave ar fi fost imposibilă. Republica Moldova se află de mulţi ani în lista neagră din cauza faptului că înregistrează nave ce desfăşoară activităţi ilegale”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Maia Sandu a anunţat că le va solicita deputaţilor PAS „să facă toate demersurile necesare pentru a afla cum a fost posibilă înregistrarea unei astfel de nave sub pavilion moldovenesc, cine stă în spatele acestor fărădelegi şi care sunt soluţiile”.

„Corupţia ucide. Nu doar aici, în Moldova, dar şi în alte părţi ale lumii”, mai spus Maia Sandu.

Autorităţile libaneze au confirmat că exploziile din portul din Beirut, care s-au produs în seara de marţi, 4 august, au fost cauzate de cele 2.750 de tone de nitrat de amoniu, depozitate în port după ce au fost confiscate de pe nava Rhosus, aflată sub pavilionul R. Moldova, în anul 2014.

Potrivit agenţiei de presă rusă TASS, cu referire la surse din organele de forţă libaneze, exploziile s-au produs în momentul în care muncitorii sudau nişte breşe pe care le avea depozitul, în care se aflau cele 2,7 de tone de nitrat de amoniu, în încercarea autorităţilor de a se asigura că materialele explozibile nu vor putea fi sustrase de răufăcători. Scânteiele de la procesul de sudare ar fi ajuns peste nitratul de amoniu, care în cele din urmă a luat foc şi au produs deflagraţiile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite