MAI: Poliţistul răpit a fost dus în oraşul Tiraspol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
politia IPN

Ministerul de Interne de la Chişinău a comunicat că poliţistul care a fost răpit de structurile de forţă ale Transnistriei a fost dus în oraşul Tiraspol. Potrivit MAI, aceste acţiuni au încălcat flagrant drepturile omului, neavând la bază un act care ar motiva şi justifica aceste verificări ilegale.

Reprezentanţii MAI susţin că întreprind toate măsurile pentru a identifica locul aflării poliţistului.

În plus, MAI a anunţat că, noaptea trecută, structurile de forţă din stânga Nistrului au revenit la casa poliţistului, unde au efectuat percheziţii.

„Toate faptele sunt examinate şi documentate sub aspect penal în cadrul anchetei iniţiate de Procuratură în comun cu MAI şi SIS”, se spune într-un comuncat de presă al MAI.

MAI a mai comunicat că a fost luată decizia de a fi instituit un grup de anchetă în cadrul Procuraturii Generale, din care fac parte reprezentanţi ai MAI, SIS şi alte instituţii responsabile de gestionarea acestui caz.

Amintim că un poliţist de la Inspectoratul de Poliţie Floreşti a fost răpit miercuri, 7 octombrie, de către forţele de securitate de la Tiraspol. Este vorba despre Andrei Amarfi, care activează în cadrul Ministerului de Interne de 24 de ani. 

Poliţistul a fost răpit din curtea casei sale, din oraşul Camenca, localitate controlată de regimul de la Tiraspol, de câteva persoane care aveau cagule pe cap, cu haine care aveau inscripţia „MGB”, a aşa-numitului minister al securităţii de la Tiraspol, după care a fost urcat într-un automobil şi dus într-o direcţie necunoscută.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite