Mai multe maşini capcană şi filtre de poliţie pe traseele naţionale

Mai multe maşini capcană şi filtre de poliţie pe traseele naţionale

Inspectoratul Naţional de Patrulare anunţă mai multe măsuri de prevenire a accidentelor rutiere care se produc pe traseele naţionale, în special în luna august, când cetăţenii merg în vacanţă sau revin acasă. Inspectorii de patrulare vor organiza mai multe filtre şi verificări cu maşina-capcană dotată cu radare, transmite IPN.

Pavel Apostol, şeful Serviciului relaţii cu publicul al INP, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că măsurile vin în contextul în care statisticele arată că în luna august sunt înregistrate multe accidente rutiere grave, soldate cu persoane decedate şi traumatizate. Cele mai multe accidente au loc din cauza depăşirii limitei de viteză. Pe locul doi este şofarea în stare de ebrietate, iar o a treia cauză a este starea de oboseală a şoferilor care, în consecinţă, adorm la volan.

Oamenii legii îndeamnă cetăţenii să respecte Regulamentul circulaţiei rutiere, dar şi să-i denunţe pe cei care comit încălcări în trafic. Un şofer băut prezintă risc pentru toţi participanţii la trafic. La punctele de intrare/ieşire din ţară, şoferilor le vor fi împărţite pliante informative  cu reguli pe care trebuie să le respecte.

Potrivit datelor INP, pe parcursul lunii august a anului trecut, în Republica Moldova s-au produs 262 de accidente, în care şi-au pierdut viaţa 27 de persoane, iar 313 au fost traumatizate. În primele şapte luni ale anului curent, au fost înregistrate 1.361 de accidente, în care au murit 145 de persoane, iar 1.642 au fost rănite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: