Mai mulţi aleşi locali din R. Moldova, infectaţi cu COVID-19

Mai mulţi aleşi locali din R. Moldova, infectaţi cu COVID-19

În ţară au fost înregistrate mai multe cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus în rândul primarilor şi preşedinţi de raion. Aleşii locali au fost internaţi şi se simt bine. Despre aceasta a anunţat premierul Ion Chicu luni seara, după şedinţa Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul a declarat că, din datele prezentate de Ministerul Afacerilor Interne, se constată că oamenii au devenit mai conştienţi în ceea ce ţine de prevenirea infecţie cu COVID-19. La poliţie parvin sute de apeluri prin care sunt raportate cazurile în care cetăţenii nu respectă restricţiile legate de regimul de autoizolare. Există mai multe procese verbale şi amenzi aplicate.  

Ion Chicu a declarat că ministrul de interne s-a deplasat astăzi în cele două localităţi din raionul Hânceşti, aflate în carantină şi, potrivit constatărilor, regimul este respectat. În localitatea Sofia, regimul de carantină de 14 zile expiră în două zile. Dacă în această perioadă nu vor fi cazuri noi de COVID-19, carantina nu se va prelungi. În localitatea Bălceana, aflată în carantină, ultimul caz de coronavirus a fost înregistrat pe 25 martie.

Din cele 298 de cazuri de COVID-19 confirmate până acum în Republica Moldova, 15 pacienţi au fost trataţi. Două persoane au decedat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: