MAI: 17 poliţişti au fost răniţi la protestul de duminică

MAI: 17 poliţişti au fost
răniţi la protestul de duminică

FOTO Arhivă

17 angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au fost răniţi la protestul de duminică, 24 aprilie, din Chişinău. Cinci dintre aceştia sunt internaţi la Spitalul MAI. Anunţul a fost făcut de către ministrul Alexandru Jizdan. Potrivit ministrului, patru automobile au fost devastate, iar la două dintre autocarele parcate pe Bulevardul Dimitrie Cantemir le-au fost tăiate anvelopele, transmite IPN.

De suferit au avut şi doi civili, ca urmare a utilizării gazelor lacrimogene de către poliţişti. Ministrul a precizat că oamenii legii au folosit această substanţă în limitele permise de legislaţie, pentru a calma spiritele. Referitor la tânărul reţinut ieri de către poliţie, Alexandru Jizdan a spus că s-a probat că acesta a aruncat cu pietre, lovind un poliţist. Ministrul a informat presa că i-a vizitat pe poliţiştii răniţi, care se află în spital şi a spus că, graţie tratamentului administrat, vor putea să meargă acasă la sărbătorile de Paşti.
 
Ministrul a reamintit că a fost pornit un dosar penal pe faptul declanşării dezordinilor în masă pe strada Bulgară, fiind creat şi un grup de lucru care va investiga acest caz pentru a identifica persoanele care au protestat violent. De asemenea, la poliţie vor fi invitaţi şi organizatorii protestului pentru a discuta şi a aprecia rolul acestora în cele întâmplate duminică.
 
Totodată, Alexandru Jizdan a precizat că poliţia a protejat în timpul protestului toate sediile unde se anunţase că vor merge protestatarii. Acesta a spus că oamenii legii sunt în continuare implicaţi pentru a menţine situaţia calmă şi roagă cetăţenii să nu se lase provocaţi.
 
Duminică, 24 aprilie, în Piaţa Marii Adunării Naţionale, a avut loc un protest antiguvernamental, organizat de către Platforma DA. Mii de oameni din mai multe localităţii ale ţării au venit să ceară demisia actualei guvernări, desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate concomitent cu cele prezidenţiale şi întoarcerea miliardului furat din sistemul financiar-bancar. Manifestanţii au înconjurat clădirea Guvernului, ulterior au protestat pe strada Bulgară, unde se presupune că trăieşte prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, şi ulterior, în faţa clădirii Global Business Center, unde se crede că ar fi sediul companiilor acestuia.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: