VIDEO Magicianul din Republica Moldova care a ajuns la „Românii au talent“: „Îmi place să-i văd pe oameni zâmbind la prezentările mele“

VIDEO Magicianul din Republica Moldova care a ajuns la
„Românii au talent“: „Îmi place să-i văd pe oameni zâmbind la prezentările
mele“

Andrei Andronachi i-a făcut pe juraţii de la „Românii au talent“ să râdă în hohote. FOTO ProTV

Moldoveanul Andrei Andronachi (29 de ani), care i-a cucerit cu un număr de magie pe cei trei juraţi de la concursul „Românii au talent“ de la Pro TV, consideră că umorul l-a propulsat în următoarea etapă. Tânărul de la Cahul spune că vrea să-i facă pe oameni să zâmbească.

Ştiri pe aceeaşi temă

„La început m-am gândit că ar fi bine să prezint un număr complicat. Apoi mi-a venit ideea să adaug un pic de umor. Şi iată că a ieşit mai mult haz decât magie“, spune concurentul de la „Românii au talent“. Unora le-a plăcut mai mult numărul de magie, altora - umorul şi expresia feţei tânărului din Cahul. Chiar el se amuză de felul cum au evoluat lucrurile pe scenă.

Magicianul spune că, de fapt, prin trucurile pe care le face nu îşi doreşte să uimească lumea până la frică. „Magia mea este un pic mai serioasă decât clovneria. Îmi place să-i văd pe oameni zâmbind la prezentările mele“, dezvăluie tânărul. Să fii magician nu este uşor, ne asigură el, amintindu-şi de primul truc care i-a tăiat răsuflarea. Pe atunci avea doar patru ani. „Nu înţelegeam cum de a făcut bunelul ca o monedă să apară şi să dispară. De atunci sunt cucerit de magie“, spune el.

A început să prezinte numere de magie la nunţi

Pentru a afla toate secretele acestei arte, a fost nevoie de multă muncă, dar şi de răbdare. „Am citit multe cărţi, tot ce se putea. De multe ori am lăsat şi iar m-am reîntors la trucuri. Îmi lua aproximativ patru săptămâni pentru ca să învăţ doar o singură mişcare“, îşi aminte el. În schimb, numeroasele ore de muncă s-au fructificat acum în apreciere şi succes.

„Cu trei ani în urmă am fost invitat pentru prima oară să prezint numere de magie la nunţi şi petreceri. Aşa am devenit un pic mai cunoscut, mai câştigam şi un ban“, spune el, atenţionând însă că să faci magie pentru un astfel de public este mult mai greu decât în scenă. Secretul este în poziţionarea publicului. „La astfel de evenimente ai oameni în jurul tău, nu doar în faţă. Trebuie să fie pregătit să nu dai greş“, explică Andrei.

Basarabenii sunt reticenţi

Succesul mentalistului Cristian Gog, care a devenit câştigător al ediţiei trecute de la „Românii au talent“ i-a dat încredere în propriile forţe. Astfel, a decis că merită să încerce. Şi-a spus că oricum va ieşi ceva bun din asta, chiar dacă nu va lua marele premiu de 120.000 de euro.

Să trăieşti din magie în Republica Moldova este aproape imposibil, spune Andrei Andronachi. Şi asta din cauza faptului că moldovenii nu o pot percepe ca artă, ci ca pe o batjocură. „Reacţia oamenilor este multe ori negativă. Ei îşi închipuie că vrem să-i prostim, că le ascundem un adevăr simplu şi astfel iau o poziţie de apărare. Va trebui să treacă mai mulţi ani ca magia să fie percepută ca o artă“, mai punctează basarabeanul.

Andrei se pregăteşte intens de următoare etapă, însă refuză să dezvăluie detalii. Ce poate spune cu siguranţă este că va apela din nou la umor, piesa lui de rezistenţă. 

Alţi basarabeni la „Românii au talent“

În 2011, dansatoarele Natalia Duminică şi mama sa Aliona Duminică au ajuns până în semifinale show-lui de la Pro TV. Un an mai târziu, Tatiana Iliescu, a făcut senzaţii pe monociclu în cea de-a patra ediţie a emisiunii „Românii au talent“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările