Localurile din Republica Moldova vor fi inspectate după tragedia de la Bucureşti

Localurile din Republica Moldova vor fi inspectate după tragedia de la Bucureşti

Localurile din republica Moldova vor fi verificate

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a cerut să fie efectuate verificări la localurile din Chişinău, în special cele de noapte, pentru a se vedea în ce măsură sunt respectate normele de siguranţă. La rândul său, premierul interimar Gheorghe Brega a dispus efectuarea controalelor în toate localurile de divertisment din ţară. Autorităţile de la Chişinău au luat decizia în urma tragediei din clubul Colectiv din Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul şedinţei operative a Primăriei Chişinău, de luni dimineaţa, Chirtoacă a solicitat să se facă şi simulări de evacuare a localurilor în cazul unor eventuale incendii şi publicarea listei localurilor care ar reprezenta un factor de risc pentru securitatea oamenilor.
 
"Noi anterior am luat măsuri atunci când au avut loc tragedii în afara ţării. Este firesc şi necesar să verificăm ce avem în municipiu. Şi partea cu evacuare, pentru că cei mai mulţi au murit la ieşire călcându-se în picioare. Vă rog să vă uitaţi peste toate autorizaţiile şi permisiunile şi să verificaţi agenţii respectau toate normale legale (...) Este clar că Europa de Est arată că cele mai multe probleme le avem în locurile aglomerate, de tip nou. Cafenele, localuri. Au probleme legate de suprasolicitarea clădirilor şi reţelelor. De aceea, în perioada rece este necesar de verificat încă o dată ceea ce avem în Chişinău", a spus edilul Capitalei.
 
Verificările urmează să fie efecutate de către Direcţia Situaţii Excepţionale a municipiului Chişinău.
 
Tot în timpul şedinţei CMC de astăzi primarul împreună cu funcţionarii municipali au ţinut şi un minut de reculegere în memoria victimelor de la tragicul incendiu de la Bucureşti.
 
Şedinţa operativă a Guvernului Republicii Moldova a început cu un minut de reculegere în memoria victimelor tragediei de la Bucureşti, dar şi în memoria celor care au murit în catastrofa aviatică din Egipt.
 
Cabinetul de miniştri în exerciţiu a examinat posibilităţile de acordare a ajutorului necesar din partea Guvernului Republicii Moldova autorităţilor României. La şedinţă, instituţiile responsabile au raportat despre executarea Dispoziţiei Guvernului, semnată de Premierul interimar Gheorghe Brega în data de 31 octombrie 2015, în scopul acordării asistenţei hemotransfuzionale persoanelor grav afectate în incendiul produs în clubul Colectiv, România.
 
Tot astăzi, Premierul interimar a dispus efectuarea controalelor în toate localurile de divertisment din ţară pentru a verifica dacă acestea au planuri împotriva incendiilor şi dacă sunt respectate. La rândul său, ministrul Afacerilor Interne în exerciţiu, Oleg Balan, a dat asigurări că aceste verificări încep de astăzi şi vor continua în următoarele două săptămâni.
 
Guvernul Republicii Moldova a demarat şi o acţiune de solidarizare prin care îndeamnă oamenii să doneze sânge pentru victimele dezastrului din Clubul ”Colectiv”. Aceştia pot merge zilnic la punctele de recoltare a sângelui a Centrului Naţional de Transfuzie a Sângelui din Chişinău, Bălţi sau Cahul.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările