Lituania va dona Moldovei 11 mii de doze de vaccin

Lituania va dona Moldovei 11 mii de doze de vaccin

Lituania va dona Republicii Moldova 11 mii de doze de vaccin anti-COVID-19. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Maia Sandu, după întrevederea cu omologul său lituanian Gitanas Nauseda. Marca vaccinului nu este specificată, transmite IPN.

În altă ordine de idei, Maia Sandu a remarcat că, datorită demersurilor insistente ale Lituaniei, ţări ca Moldova au putut beneficia mai rapid de vaccin din stocurile achiziţionate de Uniunea Europeană.

„În acest context, vă mulţumesc şi pentru sprijinul direct oferit de ţara dumneavoastră Moldovei în combaterea pandemiei de COVID-19, sprijin sub formă de donaţii de echipamente de protecţie”, a adăugat şefa statului.

Circa 5% din populaţia Republicii Moldova s-a vaccinat contra noului coronavirus. Cu ambele doze, rata de acoperire constituie 0,6%. În total, până în prezent în ţară au fost recepţionate peste 785 de mii de doze de vaccin, iar pe 24 mai urmează să mai ajungă un lot de 45 de mii de doze de ser AstraZeneca, acordate prin platforma COVAX.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările